Zonnevuur - in het Vuur van de Liefde - Jan Gyselinck


Een boek over het Zonnevuur, het Vuur van de Liefde. In productie.


  • Category: Ageless Wisdom publications

Description

Zonnevuur

In het Vuur van de Liefde

Jan Gyselinck


in productie

200 pagina's

25 euro


Fragment uit Hoofdstuk 1


Van persoonlijke liefde/angst naar universele Liefde


In het wereldgebeuren is de liefde broodnodig.
De weerspiegeling van de liefde - in ons bewustzijn, individueel, maar ook collectief - de angst voor de liefde zal gradueel toenemen. Het is een innerlijk proces van ontvouwen, van ontplooien ook naar je hartcentrum. Want we denken soms dat we de liefde kennen. Maar als we dan goed kijken, dan zien we natuurlijk dat er grote dimensies zijn in onszelf in de liefdesontwikkeling. Dat we ook vaak zien dat we een persoonlijke vorm van liefde uitdrukken die altijd voorwaardelijk is. En dan denk je misschien: “onvoorwaardelijke liefde bestaat niet .” Of daar wordt wel veel over geschreven. Er worden boeken rond geschreven. Al van oudsher. De universele liefde. En toch zit dat in onszelf te wachten om tot uitdrukking te laten komen. Een liefdessubstantie, een liefdeskracht die niet meer verdwijnt. Een liefde, ondanks de omstandigheden, ondanks de condities, ondanks de wisselwerkingen. Het hart dat niet meer verdwijnt, ondanks de tegenstellingen in deze wereld.

De liefde brengt vooral een heel diepe genezing in het emotioneel bewustzijn, in onze emoties. Dit noemt men de groeispanningsvelden van de liefde, van de tweede straal. Als dat gespiegeld wordt, is dat heel goed. Dat wil zeggen dat je bewustzijn in een ontplooiing staat. Als we gespiegeld worden in onze persoonlijkheid met bepaalde processen ziet onze persoon dat altijd als een drama, als een moeilijkheid. “Waarom ik?”, het slachtoffergevoel. Het gevoel van: “Waar ben ik toch mee bezig?” Processen die in beweging zijn. De bedoeling van het bewustzijn is dat het continue in beweging is, niet door te forceren. Maar dat je bewustzijn alsmaar steeds verder en verder zal openbloeien en de mogelijkheid krijgt om zich te ontplooien. En dat is iets wat het ego, onze persoonlijkheid vaak probeert tegen te houden. Maar dat is niet meer mogelijk zodra die vuren in onszelf steeds groter en groter worden. Dan is het niet meer te stuiten dat je liefde alsmaar grotere vormen aanneemt. Liefde is niet iets dat je tot een verplichting leidt, of tot een dogma van: “We moeten liefdevol zijn.” Of tot een gegeven van: “Ik moet mijn liefde tonen.” Ook niet. Liefde is gewoon een staat van bewustzijn, is een straling. Het is een bewustzijn.

Je gaat merken, naargelang je liefde toeneemt, dat je wel wat tegenstand kunt krijgen. Zoals met de kracht ook. Dat niet iedereen die liefde zo graag heeft. Dat is een onpersoonlijke liefde. Dat is niet onverschillig. Dat is wel onbewogen. Deze gaat niet meer mee in het medelijden van zichzelf en van de wereld, want het is mededogen. Eén van de cruciale aspecten bij de liefde is dat je een zo dusdanige liefde krijgt voor de evolutie van je bewustzijn. Gewoon, voor de evolutie van je bewustzijn. En dat je weet dat je al lang onderweg bent. En dat je dat in tijd en ruimte opentrekt.

...


Inhoud


Hoofdstuk 1: Van persoonlijke liefde/angst naar universele Liefde

Analyse en meditaties op de transmutatie van persoonlijke liefde naar universele liefde

in verleden, heden en toekomst

 

Hoofdstuk 2 : Het Mededogen van de innerlijke Meesters

Analyse en meditaties op het Zonnevuur van DK, KH, tweede straalsashram

 

Hoofdstuk 3: Het Zonnevuur van de Aarde

Analyse en meditaties op het Zonnevuur van de Christus, het Planetair Hart


 Hoofdstuk 4: Het Zonnevuur van de Zon en Planeten

Analyse en meditaties op het Zonnevuur van Jupiter, de Zon, de Zodiak

Healing Star of Love


 Hoofdstuk 5 : Het Kosmisch Mededogen

Analyse en meditaties op Sirius, de Kosmische tweede Straal, het Kosmisch ZonnevuurHeeft u interesse in dit boek?

Gelieve hiervoor een mailtje te sturen naar : jan.gyselinck@skynet.be